Odziv udeležencev usposabljanja SELPRAF po letu dni

Dejan Veranič

Trenutno sem samozaposlen in imam pogodbo s Krajinskim parkom Ljubljansko barje.
Skupaj s sodelavci na KPLB opravljamo nalogo upravitelja UNESCO lokacije Kolišča na Igu. Delam pa še na drugih projektih. Z izobraževanjem SELPRAF sem dobil pogum
in znanje, da sem se lotil prej neznanega podjetniškega sveta.

Meta Petrič

Moram priznati, da mi je tečaj kar koristil, saj sem trenutno v postopku zaposlitve prek javnih del. Do zaposlitve pa sem prišla preko usposabljanja na delovnem mestu, kjer sem morala uporabiti ravno znanje, ki sem ga pridobila na praktičnem delu SELPRAF tečaja.Tako da, hvala!

Katarina Majaron

Seveda se spomnim usposabljanja SELPRAF:)! Trenutno opravljam obveznosti za tretji, torej zadnji letnik na fakulteti, poleg tega pa preko študentskega servisa delam v pisarni (verižne kompenzacije). Selpraf mi je pomagal spoznati, da sem sposobna s trudom doseči zastavljen cilj in si zaslužim kaj več, kot le delo v lokalu, tako da hvala :).

Klemen Zibelnik

Usposabljanje Selpraf je bilo vsekakor zelo uporabno. Določene stvari, ki sem jih vedel že od prej, sem obnovil, izvedel pa sem tudi marsikatero novo stvar. Če lahko izpostavim, me je najbolj navdušilo računovodstvo oz. uporaba programa Minimax. Vsa izobraževanja, kot je Selpraf in podobni programi, so zelo uporabni, ne zgolj iz izobraževalnega stališča, temveč tudi iz stališča navezovanja stikov, ki so v sodobni družbi vse bolj pomembni.

Objavljeno 24. marca 2014

 

 

Dostopnost e-gradiv SELPRAF

Z 31. oktobrom 2013 se je formalno zaključil zelo uspešen projekt SELPRAF, kar pa ne pomeni tudi konca uporabe in dostopa do e-gradiv, razvitih v okviru projekta.

Vsa e-gradiva za ključne kompetence:

  • Samoiniciativnost in podjetnost,
  • Sporazumevanje v nemškem jeziku ter
  • Digitalna kompetenca,

so na voljo brezplačno na prostem učnem portalu Učenje On Net ali pa preko gumba ‘Učni portal‘ v glavnem meniju spletne strani SELPRAF.

Za dostop do e-gradiv je potrebna registracija uporabnika.

Objavljeno: 10. november 2013

 

Svečana podelitev certifikatov SELPRAF na Hrvaškem

21. junija je v prostorih Srednje šole Mate Blažina iz Labina (Hrvaška) potekala svečana podelitev certifikatov SELPRAF. Svečanosti so se poleg udeležencev izobraževanja ter njihovih mentorjev udeležili tudi predstavniki hrvaškega Zavoda za zaposlovanje ter predstavnika Centra za poklicno izobraževanje RS iz Ljubljane.

Spletni portal 5portal.hr in Glas Istre o projektu

Glas Istre 5portal

Objavljeno: 21. junij 2013

Utrinki s podelitve certifikatov SELPRAF v Sloveniji

Namen: Svečana podelitev certifikatov SELPRAF
Datum: Petek, 10. maj 2013, ob 10h
Lokacija: B2, Tržaška cesta 42, 1000 Ljubljana, Slovenija

Svečane podelitve certifikatov SELPRAF so se poleg udeležencev, ki so uspešno zaključili usposabljaje, udeleželi tudi predstavniki projektnega konzorcija ter gostji iz Zavoda za zaposlovanje RS.

student

Še enkrat čestitke vsem udeležencem usposabljanja!
SELPRAF Team


Objavljeno: 13. maj 2013

Zaključek e-usposabljanja SELPRAF v Sloveniji

Prvi del usposabljanja SELPRAF v obliki e-učenja se je v petek, 12. aprila zelo uspešno zaključil za obe skupini udeležencev (LJ in CE).

V obeh skupinah se je od 5. marca do 12. aprila aktivno izobraževalo 140 udeležencev, ki so v tem obdobju opravili 3.855 ur aktivnega učenja. V okviru medsebojne komunikacije so spisali 359 prispevkov v 57 različnih temah na forumu, mentorjem poslali 397 osebnih vprašanj ter na dnevnik@selpraf.eu posredovali 453 kratkih sporočil o svojih izkušnjah z e-učenjem.

91 udeležencev je uspešno opravilo zaključno testiranje (min. 50%) s področja digitalne pismenosti, samoiniciativnosti in podjetnosti ter nemškega jezika. V povprečju so dosegli 84.4% vseh možnih točk. Na podlagi v naprej določenih kriterijev smo izbrali 32 najboljših kandidatov, ki bodo usposabljanje nadaljevali v učnih podjetjih.

Glede na prikazane statistične rezultate usposabljanja ter veliko število zelo pozitivnih mnenj udeležencev o vsebini in načinu izobraževanja – nekatere si lahko ogledate na spletni strani (desno), ocenjujemo izvedeno usposabljanje SELPRAF kot zelo uspešno!

Teh izjemnih rezultatov pa seveda ne bi dosegli brez zelo motiviranih in znanja željnih udeležencev 🙂

Bravo,
SELPRAF Team!

4612732045_e1e6061b69_z